Skip to content

SnapChat er egentlig bare en udvidet SMS service – en chat serviceapp.

SnapChat adskiller sig fra Messenger mfl. ved at beskederne og billedematerialet – kaldet snaps’ene som udgangspunkt –  kun vises i op til 10 sek., og forsvinder umiddelbart efter, at modtageren har set det.

Snaps gemmes ikke på afsender, modtager eller SnapChats platforme.

SnapChats brugere er 13-25 årige og 70% er piger.

Det er ikke muligt at søge efter personnavne, firmaer eller brands, så man skal kende personen eller firmaets SnapChat navn andet steds fra.

SnapChat har forlængst overgået ikke bare Facebook, men også Instagram som de unges mest anvendte sociale medie set i forhold til deres tidsforbrug.

DEN VISUELLE STIL
Det er muligt at tilføje tekster og simple håndtegnet streger oven på fotos (f.eks. rød cirkel om der hvor fokus skal henledes)

Den visuelle stil er rå og ufiltreret almindelige fotos eller videoklip fra hverdagen.  Her anvendes ikke forskønnende filtre som på f.eks. Instagram, og SnapChat kan ses som en modreaktion på bla. brugerne af Facebook og Instagram tendens til – ofte- at glorificeret og “photoshoppe” deres virkelighed.

Det er her tale om en-til-en-kommunikation i sin reneste form, ingen debatfora, ingen shitstorms, kun realtime kommunikation og udveksling af her-og-nu situationer.

HVAD SKAL DU SOM VIRKSOMHED BRUGE SNAPCHAT TIL?
Hvis dit eller dine produkters målgruppe er identisk med SnapChats, så har du her en oplagt mulighed for at lære din målgruppe rigtig godt at kende, og komme i direkte dialog med de unge i din målgruppe.

Det er ikke muligt at betale sig til annonceringer på SnapChat (og bliver det sandsynligvis ikke).

Med SnapChat funktionerne My Story og Our Story er det muligt at lave materiale, der kan ligge tilgængeligt i 24 timer og ses ubegrænset antal gange.

Læs her hvad SnapChat ekspert Morten Svane siger om og til virksomheder på SnapChat, eller læs mere her på Thomas Bigums blog.

Men hvad med alle de historier om gemte nøgenbilleder???
Der findes apps, der kan gemme de billeder, du sender, uden du bliver gjort opmærksom på det. Godt råd til dig, din følgere eller din teenager derhjemme: Send aldrig nøgenbilleder eller noget, du virkelig kan komme til at fortryde.

Når modtageren skal se beskeden eller snappen, skal modtageren bevare kontakten med enhedens touchscreen. Derved begrænses brugerens evne til at tage et screenshot. Afsenderen får dog oftest en bemærkning, hvis en modtager tager et skærmbillede.

Hvad er SnapChat

SnapChat har eksisteret siden september 2011, og hed oprindeligt Picaboo.

Back To Top