Skip to content

Bliver du også FRUSTRERET, når du ikke får vist alle opslag fra alle dine venner under dine nyheder på Facebook ⁇

Og undrer du dig over, at du ser andre ting end dine venner – selvom I følger de samme sider?

Så skyldes det Facebook algoritme, som hele tiden bliver tilpasset og ændret. Facebook algoritmen afgører, hvad du får vist i din Facebook nyhedstrøm, og er udtænkt til at give dig som bruger den bedste oplevelse. Men den kan være forvirrende, når tingene ændrer sig hele tiden ? Og det gør det svært at definere  præcist, hvordan Facebook vælger at vise og prioritere dit indhold lige i dag.

Facebooks mål er at vise dig dét – og kun dét – indhold, der er relevant for dig. Derfor vil du også opleve, at venner, hvis opslag du aldrig Liker, lige pludselig forsvinder ud af dit liv …. altså dit Facebook liv. Det er derfor ikke helt ligegyldigt, hvilke opslag du Liker, Deler eller kommenterer – eller måske endu vigtigere ikke Liker, Deler eller kommenterer.

HVAD BETYDER DET FOR DIG SOM PRIVAT BRUGER?
Derudover sorterer Facebook i antallet af opslag fra de sider, du følger og i de opslag du løbende Liker, så du ikke nødvendigvis får vist alle, men kun udvalgte opslag fra denne side – dette gælder særligt fra sider, der poster flere opslag om dagen. Derudover afhænger det også af, hvor mange venner du har på Facebook, og hvor mange sider du følger. Har du meget få venner og følger få sider, vil du typisk få vist næsten alt eller størstedelen af deres opslag. Følger du omvendt en hav af sider, og er venner med “alle”, ja så vil Facebook algoritmen går ind og udvælge indhold til dig.

OG HVAD HVIS DU ER EN VIRKSOMHED?
Sidder du i en virksomhed, der poster opslag på Facebook bruger Facebook algoritmen til at vurderer dine opslags kvalitet og variation. Facebook algoritme “belønner” dig for at variere indholdet af dine opslag, hvilket også vil glæde dine følgere. Se mere om forskellige indholdstyper her.

Bl.a. derfor har der været mere fokus på, hvor lang tid vi hver især bruger på at kigge eller læse et opslag, og ikke så meget om vi Liker, kommenterer eller Deler. Derudover nedtones antallet af “Dine venner har Liked” opslag, da deres brugerundersøgelser har vist, at en stor procentdel af brugere finder disse overflødige.

Hvis du vil vide mere om Facebook algoritme, så denne artikel fra Politiken om hvad du kan forvente dig af Facebook s algoritme i 2020, og hvad de nyeste opdateringer betyder for dig.

LÆS også hvordan du optimerer dine opslag på Facebook med disse 10 Facebook tips.

Back To Top