Skip to content
Hvad betyder #tbt

Hvad betyder #tbt #tb?

Har du nogensinde undret dig over, hvad #tbt og #tb er, og hvorfor så mange bruger det? Og hvad betyder #tbt og #tb egentligt? Og hvorfor er det særligt om torsdagen, du falder over det?

ThrowBackThursday eller bare ThrowBack er et fænomen på Instagram, hvor mange brugere – også kaldet Instagrammere – hver torsdag  poster gamle billeder under disse hashtag. Som med alt andet på Instagram er der ingen regler for, hvor gamle billederne kan være, så de kan principielt være fra dagen før eller et nostalgisk billede fra din barndom.

Oprindeligt var idéen, at det billede man postede under disse hashtag skulle være et foto af et rigtigt oldschool papirfoto fra en tidligere perioder af dit liv f.eks. din barndom, din vilde ungdom el.lign. Men nu er Instagram og brugen af hashtag brugerstyret, og brugerne er med tiden gået væk fra denne oprindelig ide, og poster nu oftest blot lidt ældre digitale billeder.

Fænomenet kan spores tilbage til 2011 på Instagram, men kan dateres helt tilbage til 2003, hvor den amerikanske tegner Saxto Moore anvendte begrebet på sin blog – dvs. længe før Facebook og Instagram så dagens lys. Mange danskere benytter det amerikanske begreb, men heldigvis har en del danskere tilpasset og opfundet deres eget #Tilbageblik eller #TilbageblikTorsdag.

Kan #tbt og #tb bruges af virsomheder?
Både #tbt og #tb bruges af rigtige mange private brugere, men optræder også på en del firmaers opslag på Instagram. Men hvis du ønsker at være synlig på sociale medier og blande dig med brugerne i din målgruppe, skal du nok overveje en ekstra gang, om du som virksomhed i Danmark med en dansk målgruppe får det optimale ud af at anvende dette hashtag i din hashtag strategi. Alene #tbt er brugt næsten 600 mio gange på Instagram, så chancen for at “drukne” er overvældende stor.

Back To Top